3 sjove og gratis quiz | Musik, By og Logo Quiz

af | maj 11, 2020

Hvorfor er quiz god underholdning?

At afholde en quiz er altid en super idé, når du skal planlægge en sjov aktivitet for kollegaer, venner eller familie. Grunden til at quizzer er så populære, er, at man kan justere længde og indhold, til netop det arrangement man skal afholde eller deltage i. Man kan sagtens sørge for, at der er noget for alle. Og så snart spørgsmålene går af stablen, plejer konkurrencegenet at vågne op hos deltagerne. I denne artikel giver vi dig vores bedste tips til hvordan du laver din egen quiz. Til sidst kan du downloade vores musik-, by- og logoquiz, som er klar til brug. De kan også tilpasses som du vil!

 

Quiz, logo quiz, bynavne og musik quiz

Hvordan laver man en sjov quiz?

Når du laver en quiz skal du tænke over tre ting – nemlig længde, niveau og hvem deltagerne er

  1. Hvor lang skal min quiz være? Du vil ikke have, at pusten skal gå ud af dine deltagere og at de begynde at kede sig.
  2. Hvilket er det rigtige sværhedniveau? – Ved at ramme den rigtige blanding af nemme og svære spørgsmål, sikrer du, at alle kan svare, at deltagerne gør sit bedste og ikke mister interessen undervejs.
  3. Hvem er mine deltagere? Ved at tænke lidt over hvem dine kommende deltagere er, kan du sikre, at der er noget for alle. Selv om du ikke kender dine deltagere særlig godt, kan du sagtens tage et kig på deres profiler på sociale medier eller spørge lidt rundt. Ved at gøre det, kan du ret hurtigt finde ud af nogle interesser eller hobbier. Dette kan du i sin tur relatere spørgsmål til, i din quiz. Ellers kan du altid falde tilbage på vores musik-, by- eller landequiz til sidst i artiklen!

Den bedste måde at ramme rigtig med vores tre tips til at lave en sjov quiz, er at teste dig frem. Det kan virke omstændigt. Men de quizzer vi har, som plejer at skabe bedst stemning, er dem som vi haft fremme flest gange, og kontenuerligt forbedret.

 

Hvordan skaber du bedst stemning når du skal afholde din quiz?

Når det er tid til at du skal afholde din quiz, er der et par enkelte ting du kan tænke over. Ved at have styr på holdinddeling, præmier og teknikken, kan du sikre at stemningen bliver høj med det samme.

 

  • Holdinddeling: ved at dele deltagerne op i hold, sikrer du, at ingen bliver efterladt og falder ud i løbet af din quiz. Ved at desuden lege med holdstørrelser, kan du påvirke dynamikken og skabe holdånd. Det kan tit være udslagsgivende ift. at en quiz blive sjov. Pas på med at ikke lave for små hold, hvor der måske er for mange ting de ikke kan svare på, eller for store hold, hvor alle deltagere ikke kommer til orde.
  • Præmier: Den gyldene regel indenfor quizzer er, at folk der elsker quizzer, elsker også præmier. Det behøves ikke nødvendigvis være den helt store præmie. Så længe der er noget på højkant, plejer deltagerne at give den gas.
  • Teknikken: Hvorvidt du vælger at afholde din quiz med blot kuglepen og papir, en tavle med score på, eller ved at bruge en af de mange populære quizplatforme som eksempelvis kahoot, er det en god idé, at forberede dig på forhånd og sikre, at alt er på plads. Igen, tænk på hvem dine deltagere er! Er de techsavy og bliver bidt af baggrundslyden af Kahoot, eller sværger de til hyggen af det analoge aspekt?

Vores hemmelige ingrediens du ikke kan undvære

Når vi laver en quiz, inkluderer vi altid et element, som får folk op af stolen. Det er en god måde at skabe et brud i quizzen på og fastholde interessen gennem resten af spillet. Nogle kan synes, at det er irriterende når der kommer et “op-af-stolen” element. Derfor plejer vi altid at gøre det valgfrit. Eksempelvis, kan vi godt lide at have en minikonkurrence, hvor en deltagere fra hvert hold, skal op og spise et langt styk slik-snor eller puste en ballon op hurtigst muligt, for at optjene ekstra point. På denne måde bliver der skabt lidt liv! De deltagere som ikke er med i konkurrencen, kan heppe på de andre. Efter en aften fuld med quiz, lover vi jer at i vil sove godt i jeres senge!

 

Hvorfor er Knowie bedre end en quiz på kontoret?

Vi har skrevet denne artikel for at skabe værdi for vores kunder og besøgende på vores hjemmeside, men også i den grad for at få muligheden for at fortælle jer om Knowie, som er det perfekte indslag til teams og virksomheder!

Knowie er et online teambuilding spil, som tager enhver quiz for kontoret, til det næste niveau. Ved at ikke bare stille spørgsmål som blot skal besvares en til en, bruger Knowie sjov gamification for at sætte trivia om medlemmer i et team, i forskellige perspektiv. I løbet af Knowies 5 dage challenge, vil dig og dit team få belyst hvem I er ift. størrelsesorden, uformelle roller i teamet, ting I har til fælles, hvad I ville gøre i forskeligge situationer og en tidslinje over hvordan I hver især er endt i teamet.

Spillet passer perfekt til dagens virksomheder! Det er nemt at komme igang, det tager kun 2-5 minutter dagligt og kan spilles når som helst og hvor som helst på desktop eller mobil, uden at I behøves at være samlet.

Gennem et spil Knowie, bliver iIystet godt sammen, får en masse at snakke omkring kaffemaskinen og de ellers svære og faglige samtaler, bliver meget nemmere at tage!

Du kan læse mere om hvordan spillet fungerer her.

Dine gratis quizzer – Download dem her

Hvad er Knowie? 👋

Knowie er et spil mellem kollegaer, der fungerer både i browseren på computeren eller på telefonen. Spillet foreløber over 5 dage og tager kun 5 minutter af arbejdsdagen – men udbyttet for teamets sammenhold og samarbejde er stort!

Følg vores arbejde!

Følg os på Facebook og Linkedin og kom med bag kulisserne, få information om nyeste artikler og produktnyheder.

Seneste indlæg:

Byg tillid i dit team og mærk forskellen!

Spil Knowie med dine kollegaer, og vær fælles om at sikre, at teamet kører på skinner!

Et nyhedsbrev med fokus på læring, fremfor salg