Firma aktiviteter | Stor guide | 14 ideer og forslag

af | jun 20, 2020

Et arbejde og en arbejdsplads er meget mere end de opgaver som skal løses og hvordan de løses. Et arbejde, er for mange mennesker, en rigtig stor del af deres liv og deres identitet. Diverse firma aktiviteter er gode værktøj til at øge trivsel på arbejdspladsen. Derfor er det vigtigt, at I som arbejdsplads, opfordrer til, faciliterer og stiller firma aktiviteter til rådighed for jeres ansatte.

Hvad findes der for typer af firma aktiviteter?’

Det er kun fantasien som sætter begrænsninger for hvilke typer af aktiviteter der ville kunne være med til at øge arbejdsglæde og trivsel på jeres arbejdsplads. I denne artikel vil vi kigge nærmere på aktiviteter i form af klubber, sociale aktiviteter, teambuilding aktiviteter, fysiske aktiviteter og faglige aktiviteter. Vi vil desuden liste vores egne ideer til aktiviteter og favoritter. samt hvorfor vi mener at de er super gode!

Klubber

Vi vil næsten gå så langt som at sige, at det at være med i en klub, handler mere om at netop være med i en klub, end hvad klubben går ud på. Det fine med at få en klub op at køre, er, at det er en tilbagevendende aktivitet, som bliver nemmere og nemmere at facilitere over tid. Udbyttet af en klub vil desuden kun blive større.

Men en klub skal nu handle om noget og her er de områder som vi har erfaret at fungere bedst.

 • Sylteklub: Alt kan syltes og alle kan være med til at sylte. Det er genialt. Det fine med en sylteklub er, at man kan sylte ting over både kort og lang tid. Det gør det nemt for nye deltager at hoppe ombord. Når i lært hinanden godt at kende og har syltet nogle lækre ting, er det oplagt at tage det med til en grillaften eller sommerfest og lade resten af virksomheden smage og inspireres af jeres klub.
 • Løbeklub: Det er en klassisk klub, som skaber et stærkt fællesskab. Sørg for at målet med klubben bliver det sociale, fremfor det konkurrenceprægede. En milepæle ville kunne være DHL stafetten, fremfor et maraton i New York. På den måde kan flest mulige være med, og føle at det er sjovt for dem. En af de fine ting med en løbeklub er, at det fungerer godt med et svingende deltagerantal. Selv med to personer, kan få en hyggelig tur.
 • Vinklub: En vinklub er smart, fordi at det handler om noget helt andet end arbejde. Det giver også en super mulighed for at lære sine kollegaer bedre at kende. I modsætning til f.eks. En løbeklub eller en sylteklub, er det meget nemmere at hoppe ind og ud af en vinklub, uden at ens syltning blevet for gammel eller at man mister sin kondi!
firma aktiviteter sylteklub

Sociale aktiviteter

De sociale aktiviteter er dem som kan være sværest at komme i gang med, og er ofte de aktiviteter som er sværest for jer som virksomhed at sparke i gang. Men i kan som virksomhed sørge for at minimere de barrierer der er, ved at give udtryk for at lokaler og andre remedier fra kontoret godt må bruges efter arbejdstid af de ansatte. Her er vores bedste tips på hvordan i kan så de første frø til et hav af sociale aktiviteter.

 • Mærkedage: Hold styr på mærkedage for jeres ansatte og sikre at der bliver afsat tid til at spise noget is eller kage. Det er ofte i disse små pauser, hvor alle er samlet, at der opstår mulighed for at tilfældigvis aftale, at man skal en tur i biografen alle sammen eller tage hen og se en stor fodboldskamp på storskærm.
 • Social aften: Arranger en social aften uden faglige forpligtelser. Ved at eksempelvis sponsorere med en vinsmagning, en cocktail kursus eller en grill aften skaber i igen plads til at sociale aktiviteter kan opstå. Hvem ved, måske jeres vinsmagning går hen og bliver en vinklub?

Teambuilding aktiviteter

Teambuilding aktiviteter er i modsætning til klubber og andre sociale aktiviteter næsten altid drevet af virksomheden selv. Her er der ofte en afsat teamdag, sommerfest, kick-off eller julefrokost som skal indeholde både faglige element men også ryste-sammen aktiviteter. Her er der ofte en eller to, der rynker med panden og ser skeptisk ud, men med den rigtige forventningsafstemning og de rigtige indslag, plejer der at være massere af fordele og sjove minder. Er i på udkig efter teambuilding øvelser som i selv kan lave på kontoret, så læs med her: Teambuilding Øvelser til Kontoret

Vores yndlings teambuilding aktiviteter er:

 • Kuglebanen: En kuglebane kan afholdes på mange måder. Det handler om at få bygget en bane, der kan guide en kugle længst muligt med forskellige redskaber. Aktiviteten opfordrer på en naturlig måde til samarbejde og skaber stor tilfredsstillelse ved succes. Læs mere om et kuglebane arrangement her.
 • Escape Room: Escape Rooms har været populært i noget tid nu, men det er det gode grunde til! Med en bladning af gode historier, tidspres og hjernegymnastik, er det noget for alle. Heldigvis er der nu så mange, at i sagtens kan finde et escape room, som alle ikke har prøvet tidligere.
 • Kokkeskole: En kokkeskole kunne ligeså godt blive nævnt under sociale aktiviteter eller klubber, men sat op på den rigtige måde, kan en kokkeskole opfordre til samarbejde, konkurrence og en masser af gode historier. Plus i får aftensmaden dækket ind!
Kuglebanen aktiviteter teambuilding

Fysiske aktiviteter

Alle studier peger på at motion er godt for ens trivsel og produktivitet på en arbejdsplads. En god start på dette, er at sikre at der er fysiske aktiviteter som passer alle og gør det nemt for ansatte at prøve noget nyt. Her kommer vores favoritter til fysiske aktiviteter. Men kun jeres fantasi sætter begrænsningen for hvilke oplevelser i kaster jer ud i!

 • Kajak: Vi elsker naturen og kajak er den perfekte måde at komme ud og opleve den på. I løbet af jeres kajaktur, får i mulighed for at både, i meget små konstellationer, lære hinanden at kende og desuden i større grupper senere kan fortælle om jeres erfaringer og oplevelser. Dette kan gøres hvis der eksempelvis laves ophold i forbindelse med frokost og andre indslag. Læs mere om et Kajak arrangement her.
 • Firmabold: Få ting skaber et stærkere fællesskab en holdsport. I store dele af Danmark findes der muligheder for at til en billig pris, tilmelde sig. Ved større kampe og sæsonafslutninger, er det oplagt at samle hele kontoret som tilskuer og runde af med et socialt arrangement. Læs mere om firmabold her.
 • DHL Stafetten: DHL stafetten er ved at være en tradition for mange virksomheder. Men hvis I endnu ikke prøvet at deltage, kan vi varmt anbefale det! Dem der ikke løber kan gå, og dem der ikke kan få til det med at afsætte en hel eftermiddag og aften, kan møde op til selve grillaftenen, eller selve løbet. Læs mere om DHL stafetten her.
 • Bumperball: Bumperball er fantastisk sjovt og giver god mulighed for at kaste alle roller på kontoret op i luften(bogstavlig talt). Hvis bumper ball er lige til den frisk side, kan det sagtens erstattes med fodbolddart, human bordfodbold eller eksempelvis mobile curling baner.
fysiske aktiviteter kayak

Faglige aktiviteter

Faglige aktiviteter er super gode, da de giver mulighed for at komme lidt væk fra sine primære arbejdsopgaver. Det giver også relevant udvikling til medarbejderne og skaber et område hvor deltagerne har noget til fælles de kan tale om i lang tid efter. Faglige aktiviteter er svære at udpege specifikt, da det afhænger meget af jeres branche. Men vi plejer som i regel altid at opfodre til følgende tre ting en gang i mellem:

 • Gåhjemmøder: Gåhjemmøder er praktiske, da de ikke stjæler for meget af ens arbejdsdag. På et par timer kan man nå at blive meget inspireret indenfor et givet område, som giver fornyet motivation og giver desuden anledning til fordybelse i de områder som man fandt mest relevante. Vi ser også at der kommer flere og flere gåhjemmøder – så udvalget bliver kun bedre!
 • Webinarer: Fordelen med webinarer er at de ikke kræver transporttid, hvilket gør det nemt at passe dem ind i en ellers travl dag. Dette kommer ikke fra os, men webinarer giver også god mulighed for at hurtigt afklare hvor relevant det er for en, hvorefter man sagtens kan lave en exit og bruge tiden på noget andet. Webinarer et også en god måde at samle et team der arbejder på distance eller hvor en eller flere teammedlemmer arbejder hjemmefra.
 • Konferencer: konferencer kræver et større tidsforbrug og koster ofte, men giver også et større udbytte for medarbejderen. Konferencer giver god tid til at blande inspiration, med dybdegående viden.
 • Kursus: En af de bedste måder at komme tættere på sine kollegaer er gennem fælles opgaver og erfaringer. Ved at tage på kursus sammen kan I både blive skarpere og komme tættere på hinanden som team. Knowie’s data viser eksempelvis at næsten 40% gerne vil blive skarpere til visuel kommunikation. sammenlignet med konversationsteknik, præsentationsteknik og skriveteknik.
Aktiviteter konference

Hvordan I komme i gang og få Ideer til firma aktiviteter og andre virksomheds arrangement

Vi vil igen understrege at det er kun jeres fantasi som sætter begrænsning for hvad man kan finde på for firma aktiviteter. En god måde at facilitere brainstorming og få ideer kan være at sætte en whiteboard op, hvor folk kan hænge deres forslag og ideer op. Efterfølgende kan jeres kollegaer sætte streger, på de firma aktiviteter som de synes virker mest spændende og er interesserede af. Det vil hjælpe jer som virksomhed at udvælge netop de aktiviteter som vil skabe mest værdi for jer!

firma aktiviteter

Hvad er Knowie? 👋

Knowie er et spil mellem kollegaer, der fungerer både i browseren på computeren eller på telefonen. Spillet foreløber over 5 dage og tager kun 5 minutter af arbejdsdagen – men udbyttet for teamets sammenhold og samarbejde er stort!

Følg vores arbejde!

Følg os på Facebook og Linkedin og kom med bag kulisserne, få information om nyeste artikler og produktnyheder.

Seneste indlæg:

Byg tillid i dit team og mærk forskellen!

Spil Knowie med dine kollegaer, og vær fælles om at sikre, at teamet kører på skinner!

Et nyhedsbrev med fokus på læring, fremfor salg