Julefrokost og jul på kontoret i 2020 – hvordan gør vi nu bedst det i år?

af | okt 9, 2020

2020 har været et år, som nok ikke er gået helt, som nogen af os havde forventet. Hjemsendelser, omstillinger, brandslukning, nødplaner, afskedigelser af kollegaer og listen kan blive ved. Året går mod sin ende og selv om vi stadig ikke ved, hvad der kommer til at ske i 2021, har vi stadig julen og massere af julehygge at glæde os til! December plejer at være en af de hyggeligeste måneder på året, hvor det sociale samvær på kontoret får lov til at stå i centrum.

I dette blogindlæg, får du Knowies bedste tips til en fantastisk jul på kontoret i jeres virksomhed, med masser af julehygge – også selvom I arbejde helt eller delvist hjemmefra. I kan læse om både klassiske juleaktiviteter og julelege på kontoret, med et hjemmearbejds-twist, samt rendyrkede virtuelle juleaktiviteter. Hvis i alle kan være samlet i december, kan i læse mere om rendyrkede teambuilding øvelser her.

De klassiske, men stadig meget sjove juleaktiviteter i december

1. Julesweaterdag

Elsk det eller had det, men når alle i teamet får en kikset julesweater på, bliver hierarkiet fladt som en pandekage for en dag. I tider som disse, kan det være meget rart at være i øjenhøjde med hinanden for en dag!

Remote twist

Når den store julesweaterdag oprinder og I eventuelt ikke kan være samlet på kontoret, er der intet der stopper jer i at have jeres juletrøjer på derhjemme. Sørg for at arrangere en kort check in på en videokonference, hvor I kan få lov til at vise jer frem. Det er desuden et oplagt tidspunkt at få lavet en flot mosaik kollage med screenshots fra videokonferencen, som kan sendes rundt i teamet eller som en julehilsen til de andre teams i virksomheden.

kikset julesweater, ugly christmas sweater

2. Pakkeleg

Pakkeleg er indbegrebet af decemberhygge på kontoret. Alle medarbejdere sørger for, at have en gave med indenfor et lille budget, meget gerne flot pakket ind – sådan at pakkerne rigtigt kan ligge og pynte i kontorlandsskabet gennem julemåneden. Måske I endda har et juletræ stående et sted, hvor gaverne kan ligge? Hver dag trækkes så en eller flere gaver, og deles ud til de mere eller mindre heldige kollegaer. En klassiker er selvfølgelig julegodter – men en sjov ”hadegave” er også ofte set!

Remote twist

Pakkeleg kan umiddelbart virke umulig at gennemføre, hvis hele eller store dele af virksomheden arbejder hjemmefra og ikke kan fejre jul på kontoret. Men hvorfor ikke forsøge sig, med digitale gaver? Måske en kreativ kollega kan spille ind med et desktop baggrund lavet i MS paint? Et hjemmelavet jule-haiku digt? Et gavekort til en lækker to-go kaffe?

3. Nisseven

Denne leg kender de fleste fra skoletiden, men vi synes, at den fungerer præcis lige så godt til voksne på arbejdspladsen! Det skaber en masse venlig omsorg, nissedrillerier og en rigtig god julestemning på jobbet. Hvem elsker ikke at møde ind på kontoret til en pose pebernødder eller en enestående mulighed for at finde ud af, hvor nye batterier til mus og tastatur er placeret henne på kontoret? Uanset om det er remote eller ej, er det altid super sjovt af runde december samlet af, for at prøve gætte på hvem ens nisseven er. Måske endda med små præmier til dem der gætter rigtig. Et godt råd er, at fastsætte rammer for både gaver og nissedrillerier, så at det ikke blive for ujævnt med gaver, eller går alt for vidt med drillerierne.

nisseven, nissedrillerier jul på kontoret

Remote twist

For at det skal fungere med virtuelle nissevenner i din virksomhed, skal der lidt ekstra kreativitet og nye ideer til. Men det behøver ikke blive dårligere eller mere vanskeligt af det. Der findes masser af tjenester, hvor man kan sende en lille ting hjem til en kollega, for få penge. Man kan også sagtens iværksætte lidt drillerier ved at eksempelvis mute en kollega til et videoopkald uden at sige det, eller sende en mail rundt tili teamet om, at den pågældende kollega sælger økologiske juleænder til en billig pris, uden at sætte ham eller hende på mailen – kun kontaktoplysninger til bestilling af and!

4. Julepynt

Man kan lave mange variationer af dette indslag. Idéen er ganske simpel. I skal pynte op til jul og eventuelt gøre det til en konkurrence. Afhængig af hvor meget plads I har til rådighed, kan I vælge at pynte hele kontoret op sammen, give de forskellige teams ansvaret for at pynte op forskellige områder eller egne kontorpladser.

Sæt en formiddag af til at pynte op. I vil få et dejligt juleafbræk fra hverdagen, og bagefter kan I alle gå rundt og kigge og vurdere hinandens pynt.

Hold jer ikke tilbage og gør det ekstra hyggeligt, med julekager, drikkevarer og julemusik!

Remote twist

Hvis I ikke har mulighed for at møde fuldtalligt ind på arbejdspladsen, kan I sagtens afholde arrangementet virtuelt på en videokonference, hvor i pynter jeres hjemmekontorer op. Grib chancen for at gøre alle de kedelige baggrunde I har gloet på i Microsoft Teams hele 2020, lidt mere livlige!

Her kommer nogle rendyrkede virtuelle forslag, som I kan prøve af i jeres virksomhed

1. Knowie

Knowie passer perfekt ind til juletiden, hvor det sociale samvær er i fokus. Knowie er et digitalt teambuilding spil, hvor I, i løbet af 5 dage, lærer jeres kollegaer bedre at kende og kommer tættere på hinanden. Knowie foregår online og fungerer på alle browsere og devices – hvilket gør det til den perfekte remote aktivitet. Spillet tager kun 3-5 minutter dagligt at spille, men giver anledning til mange sjove samtaler i løbet af hele perioden. I løbet af jeres spil Knowie, får I desuden spændende statistikker og sjove fun facts tilsendt. Læs mere om hvordan Knowie fungerer her.

2. Online og realtime juledigt

Gør noget nyt i år, i stedet for blot at ønske god jul, som det sidste i jeres e-mails, før I går på juleferie. Saml teamet i et online tekstredigeringsværktøj, som eksempelvis Google Docs eller et worddokument i Microsoft Teams. Når alle er samlet kan I på en og samme gang gå i gang med at skrive jeres juledigt, som I efterfølgende kan sende rundt til de andre teams i virksomheden. Prøv at få sjove begivenheder som er sket i løbet af året med, eller minder fra tidligere julefrokoster og lignende.

Det kan blive rigtig sjovt, hvis I går til den på samme tid, hvor I kan gøre hinandens sætninger helt perfekte, eller moderere nogle af jeres mere frisprogede kollegaer.

3. Julequiz

Test jeres viden om hvor godt I kender til juletraditioner rundt omkring i verden. Her vil vi foreslå, at I opretter en Quiz hos kahoot.it, med et udsagn om, hvordan man fejrer jul forskellige steder, med 3 falske svar og 1 rigtigt. Eksempelvis gemmer man i Norge alle koste væk juleaften, sådan at trolde og hekse ikke bruger dem som transportmiddel, og i Japan er der en stor tradition for at spise Kentucky Fried Chicken den 25. december.

4. Julespilleliste

På kontoret er julemusikken ofte obligatorisk, og bliver spillet non-stop indtil juleferien starter. Hvis I alle arbejder remote, kan I co-kreere jeres teams egen julespilleliste. Opret en liste på eksempelvis Spotify eller Youtube og inviter dine kollegaer til at tilføje julesange til listen. I kan endda runde december af med at gætte på hvem der har tilføjet hvilke sange til spillelisten.

Julemusik på kontoret julepynt

Vi håber at du som læser har fået god inspiration til hvordan I får skabt en masse julehygge og får en rigtig dejlig jul på kontoret!

FÅ ET STÆRKT FÆLLESSKAB I TEAMET OG MASSER AF LIV PÅ KONTORET!

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV OG FÅ:

Nyheder med spændende nye features og challenges (vi kommer eksempelvis snart med en engelsk version af Knowie)

En rabatkode på 10% til jeres næste challenge

En gratis PDF med 3 ice-breaker øvelser, som kan afholdes på kontoret

Tilsendt de bedste artikler og blogindlæg fra Knowie teamet