Syv gratis, hurtige og underholdende teambuilding øvelser

af | maj 5, 2020

Syv teambuilding øvelser og aktiviteter, med det du skal bruge, for selv at afholde teambuilding. Nemme at gå til og kan afholdes overalt!

Hvad er teambuilding og teambuilding øvelser egentlig?

Teambuilding og Teambuilding øvelser er to begreber som bliver brugt ofte og meget bredt. Derfor er området også heftigt debateret ift. hvad det er, hvad det kan bruges til, og især ikke bruges til.

Vi mener, at teambuilding handler om fællesskab og kollegaskab, hvor det primære mål er, at skabe god stemning og nedbryde sociale barrierer i et team.

At opnå dette, bliver væsentlig nemmere, hvis I ikke forventer at kunne se en direkte afledt effekt på bundlinjen. Men at I, istedet forventer at skabe positive oplevelser sammen, som kan tænde gnister hos dig og dit team, og give postive afledte effekter.

Teambuilding øvelser er små aktiviteter, lege og samarbejdsøvelser, som sammen skaber rammerne for at komme tættere på sine kollegaer. De variere i omfang og vare alt fra 5 minutter til et par timer.

Hvordan vælger du de rigtige teambuilding øvelser til dit team?

Det kan være rigtig svært, at få ideer til teambuilding øvelser og udvælge de rigtige til en teamdag eller lignende. Ofte, har du som planlægger, en idé om hvad du vil opnå, og skal vælge de teambuilding og samarbejdsøvelser som hjælper dig med det. Ud over det, vil du selvfølgelig gerne have, at deltagerne har det sjovt, og at det ikke stjæler for meget tid fra arbejdet eller dagen.

Vores erfaring er, at det ikke altid handler så meget om selve øvelserne, men at man kommer ud og laver noget anderledes sammen som kollegaer. Det er også vigtigt at forventningsafstemme og sørge for, at øvelserne ikke kræver for mange materialer eller forberedelsestid. Tit er det de simpleste ting, der fungerer bedst.

Et godt tip er, at allerede i løbet af introduktionen til øvelserne, at understrege, at vi er her for at være sammen, og danne et socialt fællesskab. Hvordan man klarer de forskellige teambuilding øvelser, og hvem der vinder, er mindre vigtigt. Det vigtige er at få grint sammen, da det kan gøre hverdagens mere faglige eller svære samtaler, nemmere at tage.

Psst! Vil du prøve en aktivitet, med langvarig effekt, uden at den stjæler for meget tid?

Knowie, hvis hjemmeside du netop landet på, er sat i verden netop for, at gøre det så nemt og billigt som muligt at teambuilde. Knowie er et online teambuildingspil, som spilles over 5 dage. Spillet kan spilles hvor som helst, det tager kun 2-5 minutter dagligt at spille, og I kan hver i sær spille, når det passer jer. Teamet lærer hinanden godt at kende, får sjov og lærerig feedback til reflektion og desuden en masse fun-facts, som garanterer liv i teamet. Læs mere om Knowie her.

Her er vores bud på syv konkrete teambuilding og samarbejdsøvelser som er nemme at komme igang med! De kan sagtens laves på kontoret.

1. Hvem kommer først fri?

 • I skal bruge:
  Omkring 1 meter snor per hold.
 • Instrukser:
  Start med at dele jer op to og to. Bind den første deltageres håndled med halvdelen af jeres snor på 1 meter. Derefter skal den anden deltager på holdet bindes på, hvor snoren tages igennem den anden persons snor (som på illustrationen til højre!), således at de ikke kan komme fri fra hinanden. Det hold som kan komme hurtigst fri fra hinanden, uden at bide snorene over eller ved at binde dem op, vinder! Se løsningen hos vores partner KbhTeambuilding.
Teambuilding øvelser

2. Hvem er bedst til at skyde dart med mennesker?

 • I skal bruge:
  Til denne teambuilding øvelse skal i bruge Pind/stang/kosteskaft, tuscher og en målskive (kan sagtens bare tegnes på et papir). Forbered øvelsen ved at tegne en målskrive på omkring 60 cm i diameter på et stort stykke papir. Tape derefter en tusch fast på jeres stang.
 • Instrukser:
  Del jer op i hold af to, sæt bind for øjnene på en af deltagerne, og giv den samme person stangen med tuschen i hånden. Deltageren uden bind, skal prøve at guide sin holdkamerat frem til målskiven, for at ramme så tæt på midten som muligt. Personen som dirigerer skal stå fast placeret, og må ikke følge efter personen med bind for øjnene. Det hold med flest point vinder!
Teambuilding øvelser

3. Hvilket hold kan undgå flest miner?

 • I skal bruge:
  Et materiale som kan fungere som 25 plader. Det kan være træplader, papirer, mapper eller andet man kan træde på.
 • Instrukser:
  Sæt en bane op, hvor de 25 plader placeres ud i en 5×5 firkant. Banen skal sættes op i et lokale eller et sted hvor man ikke kan se den. Tegn banen på et stykke papir og marker de plader som skal fungere som miner. Fordelt på to hold, skal deltagerne sendes ind en og en i rummet med banen, hvor de skal kommer over til den anden side af banen. Man må kun tage et skridt ad gangen, i valgfri retning. Hvis der bliver trådt på en mine skal bliver der råbt “BUM!”, hvorpå man skal gå ud til sit hold og prøve at fortælle hvordan man bevægede sig og hvor minen var placeret. Holdene sender skiftesvis en deltager ind på banen ad gangen, indtil en deltager fra et af holdene er kommet over på den anden side. I vælger selv, hvor svær banen skal være, gennem anallet af miner I placerer ud.
Teambuilding lege

4. Hvilket team kommer hurtigst igennem en avis?

 • I skal bruge:
  Rigeligt med aviser eller papir, og minimum to sakse.
 • Instrukser:
  Del det antal hold I gerne vil dyste med, og udstyr hvert hold med et par aviser eller papirer. Gennem at klippe/folde avisen, skal der laves et hul, som alle holdets deltagere kan træde igennem. Hullet i avisen skal laves uden at den går i stykker. Opgaven kan løses med et papir, men kræver mange sider til at øve sig på! Se løsningen hos vores partner KbhTeambuilding.
Teambuilding lege

5. Hvem kan bygge det højeste spagettitårn?

 • I skal bruge:
  Ukogt tørspagetti (undgå for tynd pasta), malertape, en meter snor og masser af skumfiduser.
 • Instrukser:
  Fordelt på hold, skal deltagerne i denne teambuilding øvelse bruge de udleverede materialer, til at bygge det højeste tårn muligt. Tårnet skal kunne stå af sig selv i mindst 5 sekunder, og det højeste objekt på tårnet skal være en skumfidus. Hvis der er materialer der måler højere end den øverste skumfidus, måles der kun op til skumfidusen.
teambuilding spaghettitårn

6. Hvilket par kan bedst tegne ryg-mod-ryg?

 • I skal bruge:
  Noget at tegne på, noget at tegne med, og printede billeder/tegninger som er forholdsvis simple.
 • Instrukser:
  I skal dele jer op to og to, hvor hvert hold placeres med ryggen mod hinanden. Den ene af de to deltagere skal sidde med et printet billede/tegning og den anden skal sidde med et blankt papir og noget at tegne med. Deltageren med billedet skal efter bedste evne instruere holdkammeraten i at tegne det samme som er på det printede billede/tegning. Det er strengt forbudt, at fortælle, hvad der er på billedet. Udpeg gerne en dommer, der kan kåre en vinder i sidste ende.
teambuilding øvelser

7. Hvilket hold kan klare sig længst i det skrumpende skib?

 • I skal bruge:
  Et langt reb eller snor
 • Instruktioner:
  Start med at lægge rebet ud i en så stor cirkel som muligt på gulvet, hvor hele holdet kan være uden problemer. Herefter skal i gradvist lave cirklen mindre, således at holder må blive kreative og arbejde sammen for ikke at falde udenfor banen. Det hold som kan være indenfor den mindste cirkel vinder!
teambuilding øvelser

Hvad er Knowie? 👋

Knowie er et spil mellem kollegaer, der fungerer både i browseren på computeren eller på telefonen. Spillet foreløber over 5 dage og tager kun 5 minutter af arbejdsdagen – men udbyttet for teamets sammenhold og samarbejde er stort!

Følg vores arbejde!

Følg os på Facebook og Linkedin og kom med bag kulisserne, få information om nyeste artikler og produktnyheder.

Seneste indlæg:

Byg tillid i dit team og mærk forskellen!

Spil Knowie med dine kollegaer, og vær fælles om at sikre, at teamet kører på skinner!

Et nyhedsbrev med fokus på læring, fremfor salg