Virtuel Teambuilding | 6 øvelser | Kan laves remote

af | maj 20, 2020

Hvad er virtuel teambuilding?

I modsætning til klassisk teambuilding, som ofte består af fysiske teambuilding øvelser, hvor det centrale element er fællesskab og nærhed, foregår virtuel teambuilding digitalt. Det kan være, at hele eller dele af teamet arbejder remote. Måske fra forskellige steder, hvor teamet sidder i forskellige dele af Danmark, eller i udlandet. Det kan også være, at en eller flere teammedlemmer arbejder hjemmefra.

Ved virtual teambuilding, er mange af de mest populære og effektive virkemidler, så som øjenkontakt, nærhed og hyggelige omgivelser svære, eller slet ikke mulige, at få til. Derfor er følgende vigtigt, anår man skal afholde virtuel teambuilding:

  1. Tænk ud af boksen for at opnå de samme effekter, som ved klassisk teambuilding.
  2. Vælg virtuelle øvelser, som er nemme at forberede og ikke kræver for meget opsætning af deltagerne (vi ved alle sammen hvor lang tid det kan tage, bare at få en videokonference op at stå!).
  3. Forventningsafstem med deltagerne om, hvorfor det er, at man skal teambuilde remote.

Hvorfor virtuel teambuilding?

Antallet af teams, hvor enten en eller flere teammedlemmer arbejder hjemmefra eller remote fra hinanden, er steget markant de seneste par år. Denne udvikling er kun blevet stærkere i forbindelse med corona-krisen.

Men i takt med, at teams kommer længere væk fra hinanden og har mindre og mindre overlap i deres arbejde, er der ikke kommet nye og relevante værktøj til at hjælpe ledere og ansatte med at skabe holdånd og god stemning i teamet. Derfor bliver vigtigheden af digital teambuilding, som er nem, lettilgængelig og effektiv, mere og mere vigtig.

Virtuel teambuilding eller remote teambuilding, er et vidt begreb og kan dække over meget. Men gjort rigtigt, kan det have en kæmpe positiv indflydelse på jeres team, og gør alle de aspekter som er svære ved at arbejde remote eller på distance, meget nemmere!

6 virtuelle teambuilding øvelser for remote teams

Forneden finder I vores seks yndlings remote teambuildingøvelser. De er afprøvet på egen krop og håndplukket til at kunne få alle ombord på idéen. De kræver hverken meget tid eller ressourcer at komme igang med, eller koordinere.

1. MTV Cribs – vis dit hjem

En af vores favoritter er en virtuel version af det hedengangne MTV Cribs, hvor I som team viser jeres hjem frem for resten af teamet, over en eller flere omgange. For nogle kan det være lidt angstprovokerende, for andre kan det kræve en del oprydning. Det er dog en kanon øvelse, som giver resten af teamet et større og mere nuanceret billede af hinanden.

Vi oplever tit, at denne øvelse skaber tilbagevende samtalsemner i teamet i lang tid, fordi at deltagerne har spottet nogen med den samme indretningsstil, opdaget at én i teamet har en sød hund, eller noget helt tredje!

Virtual teambuilding cribs

2. Skriv en fælles historie

Mange af dagens gratis værktøj så som Google Docs, kan bruges kreativt, og også til teambuilding. Denne øvelse går ud på, at jeres team skal komponere en historie eller et lille eventyr sammen i realtid. I kan enten skiftes til at skrive en sætning hver på tur, skrive ufærdige sætninger, som teammedlemmer skal udfylde eller slippe alle løs og skrive på samme tidspunkt!

En helt simpel variant er, at hver dag formulere en sætning, som alle i teamet skal færdiggøre, så som “Hvis jeg vandt 10 millioner ville jeg: ________” eller “Den bedste ferie jeg har været på: ________“, mv.

Ud over at dette er virkelig sjovt, kan I sagtens kombinere øvelsen med noget arbejdsrelateret. I kan for eksempel skrive på teamets langsigtede mål, eller finde på et fælles fagligt emne I vil skrive om.

Virtuel teambuilding

3. Knowie – kender du egentlig din sidemand?

Knowie, som vi selv har startet, er vores ultimative spil for dagens virksomheder, der oplever hyppig udskiftning af teammedlemmer, ikke lykkes med at koordinere datoer ved forskellige initiativer, og som arbejder i en travl hverdag, hvor det kan være svært at hive tid ud af kalenderen til at samles.

Knowie spilles online og ryster jeres hold godt sammen, ved sætte viden om jeres team i belysning fra forskellige perspektiver og ved forskellige spilleformer. I løbet af 5 arbejdsdage, vil I få en daglig challenge, som tager mellem 2-5 minutter at spille. De daglige challenges kan gennemføres hvor og hvornår I vil i løbet af dagen – I behøves ikke at være samlet på kontoret. Baseret på hvordan det går, får I spændende statistik og feedback tilbage løbende. Vi garanterer, at det vil skabe liv ved kaffemaskinerne!

Læs mere om Knowie her.

Virtual teambuilding knowie

4. Virtuel frokost

Når vi arbejder hjemme eller remote, har vi i højere grad en tendens til at fastsætte vores helt egne dagsrytmer i forhold til transport til arbejde, træning, frokost, hentning og aflevering af børn osv. Dette betyder også, at teamets dage kan se meget forskellige ud. Ved at aftale en fælles frokost, enten en eller flere gange om ugen, får teamet et fælles referencepunkt.

En virituel frokost skaber også plads til at tale om ikke arbejds- eller opgave-specifikke emner. Ved at give plads til mere uformelle og private samtaler, kommer teamet meget tættere på hinanden og skaber hurtigt stærkere relationer.

Hvis I vil gøre det ekstra spændende, kan I måske koordinere, at I spiser det samme, eller I kan endda overtale chefen til at sponsorere et fælles take-away måltid!

I kan også sagtens skifte jeres virtuelle frokost ud mod en virtuel fredagsbar og afprøve en af vores 3 gratis quiz.

Virtuel frokost

5. Konferencebingo

Vi føler, at uanset hvor meget udvikling der sker på den teknologiske front, kommer mennesket aldrig til at overkomme nogle af de udfodringer som er lige så gammelt som internettet, når det kommer til videokonferencer. Hvor mange gange er et møde ikke blevet 10 minutter forsinket på grund af at alle ikke kan komme på. Eller at nogen er blevet smidt af, halvvejs gennem mødet?

Med en god omgang konferencebingo, kan I få noget sjovt ud af det. Del pladen med teamet, og se hvem der kan få flest felter udfyldt i løbet af en dag. Følg op på spillet ved jeres næste sociale arrangement og fortæl om, hvordan I fik ticket boksene af og uddel en sjov præmie til vinderen!

Lav jeres egen plade eller download vores her!

conferencecall bingo

6. Mini bonfire

Denne øvelse er den mest krævende af alle øvelser i denne artikel. Men det er også helt klart den, vi er mest pjattede med. Her kræver det, at alle deltager enten finder, køber eller får tilsendt en lille start pakke. Startpakken skal indeholde et stearinlys, nogle kiks, lidt pålægschokolade og et par skumfiduser til at lave den amerikanske lækkerbisken, S´mores. Hvis du som læser af denne artikel har overskud, synes vi, at du skal prøve at sende materialerne til teammedlemmerne en uge i forvejen. Det er da super sjovt at få en lille invitation med posten! På denne måde kan du påtage dig arbejdet selv, og sikre, at der ikke er nogen der falder fra.

Når I alle har det I skal bruge, er det bare med at fyre op foran jeres computere, og lade historiefortællingen starte! Ud over at det er hylende morsomt at se alle deltageres setups, er der ikke noget bedre end et bål til at signalere, at nu er det tid til at lære hinanden bedre at kende!

Med et mini bonfire undgår I desuden myggestik og bållugten!

Remote teambuilding

FÅ ET STÆRKT FÆLLESSKAB I TEAMET OG MASSER AF LIV PÅ KONTORET!

SKRIV DIG OP TIL VORES NYHEDSBREV OG FÅ:

Nyheder med spændende nye features og challenges (vi kommer eksempelvis snart med en engelsk version af Knowie)

En rabatkode på 10% til jeres næste challenge

En gratis PDF med 3 ice-breaker øvelser, som kan afholdes på kontoret

Tilsendt de bedste artikler og blogindlæg fra Knowie teamet