Virtuel Teambuilding | 7 aktiviteter og øvelser | Kan laves remote

af | maj 20, 2020

Hvad er virtuel teambuilding?

I modsætning til klassisk teambuilding, som ofte består af fysiske teambuilding øvelser, hvor det centrale element er fællesskab og nærhed, foregår virtuel teambuilding digitalt. Det kan være, at hele eller dele af teamet arbejder remote. Måske fra forskellige steder, hvor teamet sidder i forskellige dele af Danmark, eller i udlandet. Det kan også være, at en eller flere teammedlemmer arbejder hjemmefra.

Ved virtuel eller online teambuilding, er mange af de mest populære og effektive virkemidler, så som øjenkontakt, nærhed og hyggelige omgivelser svære, eller slet ikke mulige, at opnå. Derfor er følgende vigtigt, når man skal afholde virtuel teambuilding:

 

  1. Tænk ud af boksen for at opnå de samme effekter, som ved klassisk teambuilding.
  2. Vælg virtuelle øvelser, som er nemme at forberede og ikke kræver for meget opsætning af deltagerne (vi ved alle sammen hvor lang tid det kan tage bare at få en videokonference op at stå!).
  3. Forventningsafstem med deltagerne om, hvorfor det er, at man skal teambuilde remote.

Hvorfor virtuel teambuilding?

Antallet af teams, hvor enten en eller flere teammedlemmer arbejder hjemmefra eller remote fra hinanden, er steget markant de seneste par år. Denne udvikling er kun blevet stærkere i forbindelse med Covid-19 pandemien.

Men i takt med, at teams kommer længere væk fra hinanden og har mindre og mindre overlap i deres arbejde, er der ikke kommet modsvarende nye og relevante værktøj til at hjælpe ledere og ansatte med at skabe holdånd og god stemning i teamet. Derfor bliver vigtigheden af digital teambuilding, som er nem, lettilgængelig og effektiv, mere og mere vigtig.

Virtuel teambuilding er et vidt begreb og kan dække over meget. Men gjort rigtigt, kan det have en kæmpe positiv indflydelse på jeres team, og gør alle de aspekter som er svære ved at arbejde remote eller på distance, meget nemmere!

Vi har efterhånden alle sammen oplevet at møde op til en virtuel fredagsbar uden aktiviteter eller indhold, men med det formål, at man blot skal hygge sig og tale frit – og vi har nok alle sammen også oplevet, at det kan være ganske akavet! Det er derfor vigtigt, at I har en klar aktivitet eller formål på agendaen.

 

7 virtuelle teambuilding øvelser for remote teams

Forneden finder I vores seks yndlings remote teambuildingøvelser og virtuelle aktiviteter. De er afprøvet på egen krop og håndplukket til at kunne få alle ombord på idéen. De kræver hverken meget koordinering, tid eller ressourcer at komme igang med, og de fleste kan nemt afholdes over Microsoft Teams, Zoom eller lignende.

Ved at skrive dig op til vores nyhedsbrev i bunden af indlægget, får du en PDF med 6 ekstra virtuelle øvelser og en rabatkode på 10% til jeres første spil Knowie!

1. Pressekonferencen

Pressekonferencen er et sjov teamspil, hvor man skal finde ud af hvem man er, ved hjælp af de spørgsmål der er blevet stillet til én. Når alle er kommet på videokonferencen, skal I blive enige om, hvem som skal starte med at gætte hvem de er. Derefter forlader personen videokonferencen, mens resten af deltagerne finder på en karakter. Karakteren skal være kendt af alle deltagere. Derefter inviteres personen tilbage, og pressekonferencen påbegyndes! I er allesammen journalister, som skal stille spørgsmål til karakteren, som I fandt på. Personen, som lige kom tilbage, skal besvare spørgsmålene kreativt og prøve finde ud af, hvem han/hun egentlig er. I kan tage tiden og konkurrere mod hinanden.

Ekstra tip: Hvis I gerne vil gøre det mere arbejdsrelevant, kan I beslutte, at karakteren skal være nogen, som har en forbindelse til jeres virksomhed eller team, f.eks en kollega, chef, kunde, leverandør eller måske kontorhunden!

Bedst egnet til 4-12 spillere og en runde tager ca. 5-10 minutter.

Forberedelse:  Ingen.

Værdi: Spillet er nemt og opfordrer til kreativitet og kommunikation. I kan lære hinanden bedre at kende, samtidig med at I får en masse gode grin sammen.

Teambuilding press conference

2. MTV Cribs – vis dit hjem

En af vores favoritter er en virtuel version af det hedengangne tvprogram, MTV Cribs, hvor I som team viser jeres hjem frem for resten af teamet, over en eller flere omgange. For nogle kan det være lidt angstprovokerende, for andre kan det kræve en del oprydning. Det er dog en sjov øvelse, som giver resten af teamet et større og mere nuanceret billede af hinanden som personer. Vi oplever tit, at denne øvelse skaber tilbagevendende samtaleemner i teamet i lang tid, fordi at deltagerne har spottet at en kollega har samme indretningsstil, opdaget at én i teamet har en sød hund, en specifik filmplakat – eller noget helt andet!

Ekstra tip: Teammedlemmer kan forberede sig med 1-3 ting fra deres hjem, som betyder meget for dem. Mens de viser deres hjem frem, kan de fortælle lidt om de valgte genstande. Vi anbefaler, at der vises et hjem ad gangen, sådan at alle får god tid.
Bedst egnet til 2-10 personer.

Forberedelse: Det er en god idé, at give teammedlemmer tid til at forberede sig på ”besøg” fra kollegaerne.

Værdi: Teamet kan lære hinanden bedre at kende, hvilket bidrager til at skabe tillid og holdånd.

Virtual teambuilding cribs

3. Knowie – kender du egentlig din sidemand?

Knowie, som vi selv har startet, er vores ultimative spil for dagens virksomheder, der oplever hyppig udskiftning af teammedlemmer, ikke lykkes med at koordinere datoer ved forskellige initiativer, og som arbejder i en travl hverdag, hvor det kan være svært at hive tid ud af kalenderen til at samles.

Knowie spilles online og ryster jeres hold godt sammen, ved sætte viden om jeres team i belysning fra forskellige perspektiver og ved forskellige spilleformer. I løbet af 5 arbejdsdage, vil I få en daglig challenge, som tager mellem 2-5 minutter at spille. De daglige challenges kan gennemføres hvor og hvornår I vil i løbet af dagen – I behøver ikke at være samlet på kontoret. Med udgangspunkt i teamets svar, får I spændende statistik og feedback tilbage løbende. Vi garanterer, at det vil skabe liv ved kaffemaskinerne!

Læs mere om Knowie her.

Ekstra tip: Vores erfaring er, at I får mest ud af det, hvis teamet har mulighed for at tale om de emner, som spillet naturligt introducerer dem for. Så hvis I ikke ses fysisk så meget for tiden, så skab mulighed for tale om spillet til et fællesmøde eller via andre forum.

Bedst egnet til 4-12 spillere.

Forberedelse: Alle skal udfylde et kort spørgeskema, som hjælper os med at generere spørgsmål til jer.

Værdi: Knowie er udviklet til at hjælpe kollegaerne med at lære hinanden bedre at kende på en nem og sjov måde. Knowie introducerer emner gennem spillet, som styrker samarbejdet og fremmer tillid til hinanden.  

Virtual teambuilding knowie

4. Improvisation presentation

Dette teambuilding spil er et improvisationsspil, hvor man skal holde en præsentation uden at man ved, hvad der står i det slideshow man præsenterer. Før spillet starter, skal alle forberede et sjovt eller måske lidt spøjst kort slideshow med 5 slides. En medarbejder får et tilfældigt slideshow, åbner det på delt skærm og præsenterer så teamet. Hvis I har lyst til det, kan I også bruge tid på spørgsmål og svar efter præsentationen.

Bedst egnet til 3-10 spillere og varighed ca. 1-1,5 timer.

Ekstra tip: Selvom i arbejder hjemmefra eller remote, så kan i sagtens organisere et socialt event omkring det. Send inspirerende invitationer ud til alle teammedlemmer, og forklar konceptet. Bed dem om at forberede sig derhjemme med snacks og drinks. Find forskellige sjove emner, og se dine kollegaer forsøge at præsentere det!

Forberedelse: Alle skal forberede et sjov slideshow med 5 slides.

Værdi: Spillet er virkelig sjovt og egnet til at underholde kollegerne i stedet for en fredagsbar eller andre sociale begivenheder. Medarbejderne kan lære hinanden at kende og blive imponerede over hinandens præsentationsevner – men først og fremmest kan man ikke undgå at grine, når kollegaerne famlende præsenterer diverse kuriøse slideshows!

Remote teambuilding

5. Skriv en fælles historie

Mange af dagens gratis værktøj så som Google Docs, kan bruges kreativt, og også til teambuilding. Denne øvelse går ud på, at jeres team skal komponere en historie eller et lille eventyr sammen i realtid. I kan enten skiftes til at skrive en sætning hver på tur, skrive ufærdige sætninger, som teammedlemmer skal færdiggøre, eller slippe alle løs og skrive på samme tidspunkt!

Ekstra tip: I kan også gøre det nemmere ved, at alle teammedlemmer skal formulere en sætning, som teamet så skal færdiggøre, så som “Hvis jeg vandt 10 millioner ville jeg: ________” eller “Den bedste ferie jeg har været på: ________“. Hvis I skriver anonymt, kan I gætte på, hvem der har skrevet de enkelte svar.
Bedst egnet til 4-10 personer.

Forberedelse: Ingen.

Værdi: Øvelsen fremmer kreativitet, skaber fælles oplevelser og kollegaerne kan lære hinanden at kende fra en anden og sjov vinkel.

Virtuel teambuilding

6. Virtuel frokost

Når vi arbejder hjemme eller remote, har vi i højere grad en tendens til at fastsætte vores helt egne dagsrytmer i forhold til transport til arbejde, træning, frokost, afhentning og aflevering af børn osv. Dette betyder også, at teamets dage kan se meget forskellige ud. Ved at aftale en fælles frokost, enten en eller flere gange om ugen, får teamet et fælles referencepunkt.

Ekstra tip: Hvis I vil gøre det ekstra spændende, kan I måske koordinere, at I spiser det samme, eller I kan endda overtale chefen til at sponsorere et fælles take-away måltid! I kan også sagtens skifte jeres virtuelle frokost ud til en virtuel fredagsbar og afprøve en af vores 3 gratis quiz.

Bedst egnet til 2-15 personer.

Forberedelse: Ingen.

Værdi: En virtuel frokost skaber også plads til at tale om ikke arbejds- eller opgave-specifikke emner. Ved at give plads til mere uformelle og private samtaler, kommer teamet meget tættere på hinanden og skaber hurtigt stærkere relationer.

Virtuel frokost

7. Virtuel bingo banko

Der findes mange klassikere, som med lidt kreativt snilde, fungerer lige så godt online, som offline. En af vores favoritter er virtuel bingo banko. Det er super nemt at komme igang med, da spilleplader kan distribueres digitalt og en torvholder kan styre showet via Teams eller Zoom. Der findes mange gode bingo plader frit tilgængeligt ved lidt søgning på google.

Ekstra tips: For at gøre en online bingo banko lidt mere spændende, kan I sagtens benytte jer af små twists. Eksempelvis kan nogle af numrene på pladen gemme på en minigåde, eller opgave med at finde en sjov genstand fra sit hjem. Gå heller ikke ned på præmier til jeres bingo banko, og sørg for, at have forberedt præmier digitalt som kan sendes med det samme. Det kan være gavekort til en to-go kaffe, streaming tjeneste eller lignende. Det kan også være en god idé, at få nogen udefra til at stå for jeres bingo banko event, da det ofte giver et godt flow og lidt ekstra liv.

Bedst egnet til 4-20 personer.

Forberedelse: Bingo/banko plader, præmier og evt. nogle små overraskelser.

Værdi: Virtuel bingo banko er et godt grundlag til en virtuel fredagsbar, da der er en sjov aktivitet at samles om.

Her kan I læse lidt mere generelt om virtuelle teambuilding øvelser hos en virksomhed som arbejder med mentorskaber af unge innovative iværksættere.

Remote teambuilding

Hvad er Knowie? 👋

Knowie er et spil mellem kollegaer, der fungerer både i browseren på computeren eller på telefonen. Spillet foreløber over 5 dage og tager kun 5 minutter af arbejdsdagen – men udbyttet for teamets sammenhold og samarbejde er stort!

Følg vores arbejde!

Følg os på Facebook og Linkedin og kom med bag kulisserne, få information om nyeste artikler og produktnyheder.

Seneste indlæg:

Byg tillid i dit team og mærk forskellen!

Spil Knowie med dine kollegaer, og vær fælles om at sikre, at teamet kører på skinner!

Et nyhedsbrev med fokus på læring, fremfor salg