Virtuel Teambuilding | 7 aktiviteter og øvelser | Kan laves remote

af | maj 20, 2020

Hvad er virtuel teambuilding?

I modsætning til klassisk teambuilding, som ofte består af fysiske teambuilding øvelser, hvor det centrale element er fællesskab og nærhed, foregår virtuel teambuilding digitalt. Det kan være, at hele eller dele af teamet arbejder remote. Måske fra forskellige steder, hvor teamet sidder i forskellige dele af Danmark, eller i udlandet. Det kan også være, at en eller flere teammedlemmer arbejder hjemmefra.

Ved virtuel eller online teambuilding, er mange af de mest populære og effektive virkemidler, så som øjenkontakt, nærhed og hyggelige omgivelser svære, eller slet ikke mulige, at opnå. Derfor er følgende vigtigt, når man skal afholde virtuel teambuilding:

 

  1. Tænk ud af boksen for at opnå de samme effekter, som ved klassisk teambuilding.
  2. Vælg virtuelle øvelser, som er nemme at forberede og ikke kræver for meget opsætning af deltagerne (vi ved alle sammen hvor lang tid det kan tage bare at få en videokonference op at stå!).
  3. Forventningsafstem med deltagerne om, hvorfor det er, at man skal teambuilde remote.

Hvorfor virtuel teambuilding?

Antallet af teams, hvor enten en eller flere teammedlemmer arbejder hjemmefra eller remote fra hinanden, er steget markant de seneste par år. Denne udvikling er kun blevet stærkere i forbindelse med Covid-19 pandemien.

Men i takt med, at teams kommer længere væk fra hinanden og har mindre og mindre overlap i deres arbejde, er der ikke kommet modsvarende nye og relevante værktøj til at hjælpe ledere og ansatte med at skabe holdånd og god stemning i teamet. Derfor bliver vigtigheden af digital teambuilding, som er nem, lettilgængelig og effektiv, mere og mere vigtig.

Virtuel teambuilding er et vidt begreb og kan dække over meget. Men gjort rigtigt, kan det have en kæmpe positiv indflydelse på jeres team, og gør alle de aspekter som er svære ved at arbejde remote eller på distance, meget nemmere!

Vi har efterhånden alle sammen oplevet at møde op til en virtuel fredagsbar uden aktiviteter eller indhold, men med det formål, at man blot skal hygge sig og tale frit – og vi har nok alle sammen også oplevet, at det kan være ganske akavet! Det er derfor vigtigt, at I har en klar aktivitet eller formål på agendaen.

 

7 virtuelle teambuilding øvelser for remote teams

Forneden finder I vores seks yndlings remote teambuildingøvelser og virtuelle aktiviteter. De er afprøvet på egen krop og håndplukket til at kunne få alle ombord på idéen. De kræver hverken meget koordinering, tid eller ressourcer at komme igang med, og de fleste kan nemt afholdes over Microsoft Teams, Zoom eller lignende.

1. MTV Cribs – vis dit hjem

En af vores favoritter er en virtuel version af det hedengangne tvprogram, MTV Cribs, hvor I som team viser jeres hjem frem for resten af teamet, over en eller flere omgange. For nogle kan det være lidt angstprovokerende, for andre kan det kræve en del oprydning. Det er dog en kanon øvelse, som giver resten af teamet et større og mere nuanceret billede af hinanden som personer.

Vi oplever tit, at denne øvelse skaber tilbagevendende samtalsemner i teamet i lang tid, fordi at deltagerne har spottet nogen med den samme indretningsstil, opdaget at én i teamet har en sød hund en specifik filmplakat, eller noget helt andet!

Virtual teambuilding cribs

2. Skriv en fælles historie

Mange af dagens gratis værktøj så som Google Docs, kan bruges kreativt, og også til teambuilding. Denne øvelse går ud på, at jeres team skal komponere en historie eller et lille eventyr sammen i realtid. I kan enten skiftes til at skrive en sætning hver på tur, skrive ufærdige sætninger, som teammedlemmer skal færdiggøre eller slippe alle løs og skrive på samme tidspunkt!

En helt simpel variant er, at hver dag formulere en sætning, som alle i teamet skal færdiggøre, så som “Hvis jeg vandt 10 millioner ville jeg: ________” eller “Den bedste ferie jeg har været på: ________“, mv.

Ud over at dette er virkelig sjovt, kan I sagtens kombinere øvelsen med noget arbejdsrelateret. I kan for eksempel skrive på teamets langsigtede mål, eller finde på et fælles fagligt emne I vil skrive om.

Virtuel teambuilding

3. Knowie – kender du egentlig din sidemand?

Knowie, som vi selv har startet, er vores ultimative spil for dagens virksomheder, der oplever hyppig udskiftning af teammedlemmer, ikke lykkes med at koordinere datoer ved forskellige initiativer, og som arbejder i en travl hverdag, hvor det kan være svært at hive tid ud af kalenderen til at samles.

Knowie spilles online og ryster jeres hold godt sammen, ved sætte viden om jeres team i belysning fra forskellige perspektiver og ved forskellige spilleformer. I løbet af 5 arbejdsdage, vil I få en daglig challenge, som tager mellem 2-5 minutter at spille. De daglige challenges kan gennemføres hvor og hvornår I vil i løbet af dagen – I behøver ikke at være samlet på kontoret. Med udgangspunkt i teamets svar, får I spændende statistik og feedback tilbage løbende. Vi garanterer, at det vil skabe liv ved kaffemaskinerne!

Læs mere om Knowie her.

Virtual teambuilding knowie

4. Virtuel frokost

Når vi arbejder hjemme eller remote, har vi i højere grad en tendens til at fastsætte vores helt egne dagsrytmer i forhold til transport til arbejde, træning, frokost, hentning og aflevering af børn osv. Dette betyder også, at teamets dage kan se meget forskellige ud. Ved at aftale en fælles frokost, enten en eller flere gange om ugen, får teamet et fælles referencepunkt.

En virituel frokost skaber også plads til at tale om ikke arbejds- eller opgave-specifikke emner. Ved at give plads til mere uformelle og private samtaler, kommer teamet meget tættere på hinanden og skaber hurtigt stærkere relationer.

Hvis I vil gøre det ekstra spændende, kan I måske koordinere at I spiser det samme, eller I kan endda overtale chefen til at sponsorere et fælles take-away måltid!

I kan også sagtens skifte jeres virtuelle frokost ud mod en virtuel fredagsbar og afprøve en af vores 3 gratis quiz.

Virtuel frokost

5. Konferencebingo

Vi føler, at uanset hvor meget udvikling der sker på den teknologiske front, kommer mennesket aldrig til at overkomme nogle af de udfodringer som er lige så gammelt som internettet – nemlig afholdelse af videokonferencer. Hvor mange gange er et møde ikke blevet 10 minutter forsinket på grund af at alle ikke kan komme på. Eller at nogen er blevet smidt af, halvvejs gennem mødet? For slet ikke at tale om kollegaer der får mutet sig selv, taler i munden på hinanden osv.

Med en god omgang konferencebingo, kan I få noget sjovt ud af det. Del pladen med teamet, og se hvem der kan få flest felter udfyldt i løbet af en dag. Følg op på spillet ved jeres næste sociale arrangement og fortæl om, hvordan I fik ticket boksene af og uddel en sjov præmie til vinderen!

Lav jeres egen plade eller download vores her!

conferencecall bingo

6. Mini bonfire

Denne øvelse er den mest krævende af alle øvelser i denne artikel. Men det er også helt klart den, vi er mest pjattede med. Her kræver det, at alle deltager enten finder, køber eller får tilsendt en lille startpakke. Startpakken skal indeholde et stearinlys, nogle kiks, lidt pålægschokolade og et par skumfiduser til at lave den lækre amerikanske snack, S´mores. Hvis du som læser af denne artikel har overskud, synes vi, at du skal prøve at sende materialerne til teammedlemmerne en uge i forvejen. Det er da super sjovt at få en lille invitation med posten! På denne måde kan du påtage dig arbejdet selv, og sikre, at der ikke er nogen der falder fra.

Når I alle har det I skal bruge, er det bare med at fyre op foran jeres computere, og lade historiefortællingen starte! Ud over at det er hylende morsomt at se alle deltageres setups, er der ikke noget bedre end et bål til at signalere, at nu er det tid til at lære hinanden bedre at kende!

Med et mini bonfire undgår I desuden myggestik og bållugten!

Remote teambuilding

7. Virtuel bingo banko

Der findes mange klassikere, som med lidt kreativt snilde, fungerer lige så godt online, som offline. En af vores favoritter er virtuel bingo banko. Det er super nemt at komme igang med, da spilleplader kan distribueres digitalt og en torvholder kan styre shower via Teams eller Zoom. Der findes mange gode bingo plader frit tilgængeligt ved lidt søgning på google.

For at gøre en online bingo banko lidt mere spændende, kan I sagtens benytte jer af små twists. Eksempelvis kan nogle af numrene på pladen gemme på en minigåde, eller opgave med at finde en sjov genstand fra sit hjem. Gå heller ikke ned på præmier til jeres bingo banko, og sørg for at have forberedt præmier digitalt som kan sendes med det samme. Det kan være gavekort til en to-go kaffe, streaming tjeneste eller lignende. Det kan også være en god ide at få nogen udefra, til at stå for jeres bingo banko event, da det ofte giver et godt flow og lidt ekstra liv.

Remote teambuilding

Hvad er Knowie?

Knowie er en ny digital måde at teambuilde med dine kollegaer og er super nemt at komme i gang med!

Følg vores arbejde!

Følg os på Facebook og Linkedin og kom med bag kulisserne, få information om nyeste artikler og produktnyheder.

Seneste indlæg:

FÅ ET STÆRKT FÆLLESSKAB I TEAMET OG MASSER AF LIV PÅ KONTORET MED KNOWIE!

^

Knowie er en ny digital måde at teambuilde med dine kollegaer

^

Få en udfordring om dagen i fem dage – med forskellige fokusområder

^

Udfordringerne tager kun 3-5 minutter at gennemføre, når det passer dig, men fylder resten af dagen med spændende samtaler

^

Kræver ingen installation og kan spilles på alle devices og browsere

^

Undervejs får I spændende statistikker og sjov feedback, som skaber reflektion

MED VORES NYHEDSBREV FÅR DU:

^

En gratis PDF med 3 ice-breaker øvelser

^

En rabatkode på 10% til jeres næste challenge

^

Tilsendt de bedste artikler og blogindlæg fra Knowie teamet

^

Nyheder med spændende nye features og challenges